Symposium (aankondiging)

Waarom een symposium?

Op 1 januari 2013 traden de leden van NVKZ toe tot NNK en vormen een nieuw platform: Kwaliteit in Zorg. Tegelijkertijd publiceerde het NNK het boek Perspectieven op Kwaliteit.nl, samengesteld door Teun Hardjono, Arend Oosterhoorn, Kees de Vaal en Joost Vos en geschreven door 68 co-auteurs waarvan een groot aantal lid van NNK of NVKZ is. Het boek biedt zicht op de trends in het vakgebied, biedt nieuwe visies en verhalen over kwaliteit in de praktijk en heeft ruime aandacht voor de nieuwe kwaliteitsprofessional.

NNK is hét kennisnetwerk voor kwaliteitsmanagement, NVKZ is hét netwerk waarin de kwaliteit van de zorg en de vraag hoe management daaraan bijdraagt centraal staan.

Tijdens dit symposium diepen we thema’s uit het boek verder uit met enkele auteurs in parallelsessies. Tevens wordt het nieuwe NNK-platform Kwaliteit in Zorg geïntroduceerd. Er is voldoende gelegenheid tot netwerken en kennismaken met ‘oude’ en ‘nieuwe’ leden.

Datum: vrijdag 15 maart
Locatie: Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn.

Programma:

13.00 inloop en koffie
selectie parallelsessie
13.30 opening door Jos Groenendijk, dagvoorzitter
Introductie door Kees Ahaus (voorzitter NNK)
Introductie van platform Kwaliteit in Zorg door Denhard de Smit (voorzitter)
Introductie van het boek Perspectieven op Kwaliteit.nl door Teun Hardjono
14.00 Marius Buiting: Over sturen op waarden in complexe omgevingen
Marius Buiting is senior adviseur bij het CBO, directeur van de NVTZ en was voorzitter van NVKZ en president van de European Society for Quality in Health Care.
14.30 Wouter Hart: Verdraaide organisaties
Wouter Hart is initiator bij Verdraaide organisaties en was verbonden aan Zin in Werk en Brainshare. Hij publiceerde onlangs de bestseller Verdraaide organisaties, waarin hij een nieuw houvast biedt aan iedereen die met minder krampachtige beheersbaarheid veel betere resultaten wil halen.
15.00 pauze
15.30 parallelsessies met diverse auteurs:
A   Marc Rouppe van der Voort: De mythe van beheersbaarheid
Duurzaam processen verbeteren lukt alleen als mensen groeien
Marc Rouppe van der Voort is manager innovatie van het St. Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg, is promovendus aan de Maastricht University (‘Reactief vermogen van ziekenhuizen’), is voorzitter van het Netwerk Lean in de Zorg en was genomineerd voor NNK Business Improvement Manager 2011.
B Everard van Kemenade: Soft skills cruciaal voor kwaliteitsmanagers in tijden van transformatieDe kwaliteitsmanager is facilitator, inspector en coach; maar vooral veranderkundige…
Everard van Kemenade werkt als consultant en trainer quality management bij MeduProf-S, hij promoveerde op een proefschrift over accreditatie in het hoger onderwijs aan de Erasmus Universiteit, is internationaal actief in EFQM en EOQ en lid van de Dutch Academy for Quality.
C Inge Borghuis: Een nieuwe zorgorganisatie op basis van vakmanschap
Het belang van eenvoudig organiseren van mensgerichte zorg door professionals
Inge Borghuis leidde in 2010 – 2011 de transformatie van een traditionele organisatie voor thuiszorg naar een nieuwe organisatie met kleine teams dichtbij de cliënten en in nauwe samenwerking met andere zorgverleners. Zij werd daarmee gekozen tot NNK Business Improvement Manager 2012. Inge werkt nu als bestuurder bij Osira Amstelring waar zij dezelfde transitie leidt met opnieuw veelbelovende resultaten.
D   Renco Bakker: Kwaliteit moet horizontaler
De toekomst is aan horizontaal organiseren
Renco Bakker is managing director van BPMConsult, een adviesbureau dat zich richt op het verbeteren van operationele prestaties door het versterken van de werkprocessen. Hij schreef samen met Teun Hardjono het boek Management van Processen en met collega’s Het Procesmanagement Modellenboek.
E   Joost Vos: Frontlijnsturing
De noodzaak van een nauwe verbinding tussen bestuur en praktijk
Joost Vos is organisatieadviseur bij TNO Management Consultants en richt zich met name op samenwerking tussen maatschappelijke organisaties. Hij schreef het boek Delegeer resultaat over resultaatgericht management en promoveerde op een proefschrift over de Münchhausenbeweging.
17.00 borrel
18.00 sluiting

Kosten en aanmelding:

NNK-leden: € 50,- (aanmelden via leden login NNK)
Niet-leden: € 75,- (aanmelden via info@nnk.nl, na aanmelding ontvangt u een exemplaar van het boek)

Zie voor routebeschrijving: http://www.landgoedzonheuvel.nl/contact/route.

Opmerking: alle NNK-leden krijgen een exemplaar van het boek toegestuurd!

Locatie op kaart:

Grotere kaart weergeven